“Вино листа”

Posted on

Вината за да се разбере – лесно 3 вечерните часови, со чаша вино во друштво на sommelier. Мека атмосфера на вкус и мирис,…

Read More

Balearic Острови

Posted on

Balearic Острови (Las Islas Baleares), архипелагот во близина на Источниот брег на Пиринејскиот Полуостров (околу 95 km), за формирање на 17 Автономни заедници…

Read More

Asturias

Posted on

Asturias (Asturias) е регион во Северниот дел на Шпанија. И покрај тоа што тој никогаш навистина не се посвети многу внимание на производството…

Read More

Cantabria

Posted on

Cantabria (Cantabria) е еден мал регион на Северниот брег на Шпанија, се наоѓа слој помеѓу Cantabrian планините и Заливот на Biscay. Заедно со…

Read More

Вале д’aosta

Posted on

На Aosta valley (Вале д’aosta, Aosta Valley) е најмалиот и најмалку населените вински регион на Италија, за големината на 18 од соседните Пиемонт….

Read More

Molise

Posted on

Molise (Molise) – планинскиот регион во јужниот дел на Централна Италија. Заедно со Вале д’aosta е меѓу најмалите вински региони во земјата. Во…

Read More

Liguria

Posted on

Liguria (Liguria) – мал крајбрежен област во Северниот дел на Италија, протегаат во облик на бумеранг долж Медитеранскиот брег на Тоскана, минатото Пиемонт…

Read More